Om koret

Majorstua kammerkor

Majorstua Kammerkor ble grunnlagt i 1999 av medlemmene, og består i dag av rundt 30 erfarne korsangere. Vi har alle vidt forskjellige yrker og bakgrunn. Interessen og gleden over å skape musikk har vi felles.

Koret øver i Pilgrimsenteret, Akersbakken 30, med øvelser på tirsdager kl. 19:00 - 21:30.

Majorstua Kammerkos repertoar består i hovedsak av klassiske a cappella korverk. Og siden de fleste av våre konserter holdes i Gamle Aker kirke, er det naturlig at vi synger mye kirkemusikk. Vi har hatt gleden av å urframføre musikk skrevet til oss av både Ola Gjeilo og Kjell Mørk Karlsen, og høsten 2021 urframfører musikk av Øystein Sevåg og Kjell Magne Andersen. Koret gjør også andre konsertprosjekter og oppdrag. Og har i de senere år bl.a. samarbeidet med Sverre Indris Joner med cubansk musikk, og medvirket på Andrea Bocelli-konsert i Telenor Arena. Vi ønsker å holde et høyt nivå på vår korsang, uten å glemme at sangerne har flere forpliktelser enn koret i hverdagen. Majorstua Kammerkor etterstreber og har et godt miljø, og vi tror sterkt på at mennesker som trives i hverandres selskap også låter best.

Majorstua Kammerkor har regelmessige konserter og opptredener i Oslo-regionen. Men vi er også glade i å reise på turne, både i Norge og utlandet.

Tror du at Majorstua kammerkor kan være noe for deg? Les mer om prøvesang.

Repertoar

Våren 2018

Våren 2018 har vi fordypet oss i verker av Kjell Mørk Karlsen:
Reqiuem: Missa Defunctorum
If I speak
Da pacem
O, Magnum Mysterium
Com Lord, Jesus
Tre oldkirkelige bønner (uroppføring)

Høsten 2017

Høsten 2017 jobbet vi med flere flotte verk: Parapraxis for kor og fagott av Stephen Frost, Prayers of Kierkegaard av Knut Nystedt og Lorca-suiten av Einojuhani Rautavaara.

Vårkonsert 2017

Janson: Sonette 76
Janson: Tre dikt av Ebba Lindqvist
Janson: Nå er det godt å leve
Janson: Lillemor klode
Sandström: Four songs of love
Dyrud: Med en bukett
Dyrud: Laughing song
Tveitt/Eriksson: Sumarnatta
Purcell/Eriksson: Music for a while

Konsert i Horten høst 2016

Poulenc: Salve Regina og Hodie Christus natus est (fra 4 julemotteter)
Nystedt: Laudate Dominum
Pärt: Bogoroditsje Djevo
Kedrov: Otche nash
Purcell: Music for a while
Norsk folketone, arr. G.Pedersen: Ned i vester soli glader
Bulgarsk folketone: Otdole ide
Grieg: I himmelen

Julekonserten 2016

Poulenc: Salve Regina
Biebl: Ave Maria (damekor)
Gjeilo: Maria rubens rosa
Pärt: Bogoroditsje Djevo
Grimsdottir: Eg vil lofa
Gottwald: Maria durch ein Dornwald
Praetorius: Det hev ei rosa
Nordnorsk julesalme
Nå tennes tusen julelys
Det lyser i stille grender
Jul jul strålende
Deilig er jorden
Du grønne glitrende
Poulenc: Hodie Christus natus est
Kedrov: Otche nash

Majorstua kammerkor
Mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.