Tidligere konserter

Julefryd i Gamle Aker kirke 2018
 

Kom i den rette adventsstemningen sammen med oss

søndag 9. desember kl. 17.00 eller kl. 19.30

Billetter ved inngangen kr 250 - ved kjøp av en av koristene på forhånd kr 200

Konserten er støttet av Aktivitetsmidler for kor.


Latinamerikanske rytmer med Svere Indris & co.

Som en del av konsertserien "Kultur i katedralen" i Østre Aker kirke har vi gleden av å samarbeide med Norges ubestridte ekspert på salsa og cubansk musikk: Sverre Indris Joner, som blant annet er grunnlegger av Hovedøen Social Club og Tango for tre. Han har med seg en rekke dyktig musikere, deriblant solist Patricia Morales, som var solist med Det norske kammerorkester tidligere i år.

Søndag 14. oktober kl. 19 i Østre Aker kirke

Sverre Indris Joner, tangent

Torbjørn Sandvik, tres og gitarer

Alejandro Gispert, bass 

Eduardo Cedeño, perkursjon

Partricia Morales, sangsolist

 

 


Sommerkonsert i Åsgårdstrand kirke
Vi inviterer til en vakker sommerkonsert i idylliske Åsgårdstrand. Repertoaret spenner fra svenske perler til nyere verk av Kjell Mørk Karlsen. Multimusikeren Joseph Angyal medvirker på fele og fløyter. Dirigent Øystein Fevang får du også oppleve som sanger og pianist denne konserten.
 
Vi gleder oss til å gi deg musikk med sommerlig lys og håp - og kanskje litt trøst og ettertanke en midtsommerkveld.
 
Billetter á kr. 200,- selges (kort/kontanter) ved inngangen fra kl. 16.00.

Mørk Karlsen i vårlys
 
I år vier vi vårkonserten til vakker a capella musikk av Kjell Mørk Karlsen. Det inkluderer en uroppføring av et verk han har skrevet til oss: Tre oldkirkelige bønner for blandet kor a capella.
 
Komponisten kommer og forteller om musikken i samtale med dirigent Øystein Fevang. 

Julekonsert i Gamle Aker kirke 2017

Ingen jul uten konsert med Majorstua kammerkor! Tradisjonen tro inviterer vi til konserter i Gamle Aker kirke søndag 3. desember, kl. 1700 og kl. 1930! 

Gjest i år er fagottist Sigyn Birkeland, som vi stiftet bekjentskap med på forrige konsert, og som vi gleder oss til å synge sammen med igjen. Vi gjør stykker av Frost og Hovland sammen. Ellers vil dere få høre gode og kjære julesanger!

Vi ønsker hjertelig velkommen til en fredfull førjulsstund sammen med oss!

 

 

Parapraxis

"No human behaviour is truly accidental"
(Sigmund Freud, 1913)

"Parapraxis" (forsnakkelser) er et verk for fagott og kor, skrevet av den nålevende britiske komponisten Stephen Frost, der religiøse, latinske og verdslige, engelske tekster blandes.
Sigyn Birkeland, fagott, er solist på dette verket.

Koret framfører også "Lorca-suiten" av den finske komponisten Einjuhani Rautavaara, med tekster av den spanske lyrikeren Federico Garcia Lorca, samt flere verker av Knut Nystedt.

Det blir både vakre harmonier og dunkel dramatikk!

 

Sanger om kjærlighet

Majorstua Kammerkor inviterer til vårlig konsert med musikk av bl.a. Alfred Janson, Sven-David Sandström, Einojuhani Rautavaara og Torbjørn Dyrud. Og tekstene handler om kjærligheten mellom to mennesker, til musikken, naturen og livet.

 

 
Konsert i Berlin

Vi skal holde konsert i Berlin.
Det blir musikk av bl.a J.S Bach, Knut Nystedt, Ola Gjeilo, og i tillegg skal vi synge norsk folkemusikk
Velkommen til en hyggelig konsert!

http://www.majorstuakammerkor.no/
http://sjomannskirken.no/berlin/


Fint å leve!

På repertoaret er en rekke chansons av blant andre Poulenc, Hindemith og Debussy, samt flere stykker av Alfred Janson. 
Chanson er et fransk ord for sang. Det finnes både tradisjonelle og moderne former, fra middelalderen og renessansen frem til i dag.

Vi har vært så heldige å få med oss komponist og pianist Alfred Janson og barytonsolist Eirik Krokfjord på denne konserten.

Julekonsert i Gamle Aker kirke 2016

Vi lover en stemningsfull førjulskonsert der vi trekker fram Maria - en av julehøytidens absolutte hovedpersoner! 
Det blir musikk av bl.a. F. Poulenc, F. Bibl, A. Pärt og O. Gjeilo - og selvfølgelig mange vakre tradisjonelle julesanger.
Skuespiller Gjertrud Jynge er med oss i år også. Hun vil formidle sin tolkning av temaet gjennom tekster av Jon Fosse, og vi gleder oss til å høre henne lese.

Kom!

Hovedverket for konserten er Bachs motette «Komm, Jesus, Komm» som vi framfører sammen med Gunnhild Tønder og Anna Carlsen Waldingbrett på orgel og cello.
I tillegg vil vi også synge både samtidsmusikk og folketoner, av bl.a. Nystedt, Mäntyjärvi, Schönberg og Gjeilo.


Konsert i Horten kapell

Vi har fått æren av å synge i Horten kapell! Konserten er sammen med Øystein Fevang og vi skal synge noe sammen og Øystein synger noe alene. Det blir blant annet klassisk musikk, folkemusikk fra inn- og utland og engelsk barokk. 

Julekonserter i Lovisenberg kirke

Tradisjonen tro inviterer Majorstua kammerkor til julekonserter søndag 6. desember 2015 i Lovisenberg kirke! Nytt bekjentskap dette året er musikeren Ulf Nilsen, organist og pianist.  Han er en fremragnede improvisatør er mye brukt som både konsertorganist og akkompagnatør. 

Vi byr på kjente og kjære julesanger og folketoner, men vi synger også noe som kan være nytt for mange. 

Velkommen!

Majorstua kammerkor
Mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.