Om koret

Majorstua kammerkor

Majorstua Kammerkor ble grunnlagt i 1999 av medlemmene, og består i dag av rundt 30 erfarne korsangere. Vi har alle vidt forskjellige yrker og bakgrunn. Interessen og gleden over å skape musikk har vi felles.

Koret øver i Pilgrimsenteret, Akersbakken 30, med øvelser på tirsdager kl. 19:00 - 21:30.

Hovedsakelig befinner vi oss i den klassiske musikktradisjonen og er glad i å utforske nye sider av korlitteraturen. Akkurat nå fordyper vi oss i verker av Kjell Mørk Karlsen, og kanskje det blir et plateinnspilling?

Majorstua Kammerkor har regelmessige konserter og opptredener i Oslo-regionen, ofte i samarbeid med anerkjente musikere. Så langt har korets konsertturneer omfattet Skandinavia, Finland, Estland, Tsjekkia, Italia/Roma, Skottland samt Tyskland.

Koret har fremført flere større korverk, men først og fremst er vi et kor som liker å jobbe med mindre stykker og variasjon. Vi er stolte over at vi når våre høye musikalske ambisjoner uten å glemme at sangerne har flere forpliktelser enn koret i hverdagen. Majorstua Kammerkor etterstreber og har et godt miljø, og vi tror sterkt på at mennesker som trives i hverandres selskap også låter best.

Repertoar

Aktuelt høsten 2017

Høsten 2017 jobber vi med flere flotte verk: Parapraxis for kor og fagott av Stephen Frost, Prayers of Kierkegaard av Knut Nystedt og Lorca-suiten av Einojuhani Rautavaara.

Vårkonsert 2017
Janson: Sonette 76
Janson: Tre dikt av Ebba Lindqvist
Janson: Nå er det godt å leve
Janson: Lillemor klode
Sandström: Four songs of love
Dyrud: Med en bukett
Dyrud: Laughing song
Tveitt/Eriksson: Sumarnatta
Purcell/Eriksson: Music for a while

Konsert i Horten høst 2016:
Poulenc: Salve Regina og Hodie Christus natus est (fra 4 julemotteter)
Nystedt: Laudate Dominum
Pärt: Bogoroditsje Djevo
Kedrov: Otche nash
Purcell: Music for a while
Norsk folketone, arr. G.Pedersen: Ned i vester soli glader
Bulgarsk folketone: Otdole ide
Grieg: I himmelen

Julekonserten 2016:
Poulenc: Salve Regina
Biebl: Ave Maria (damekor)
Gjeilo: Maria rubens rosa
Pärt: Bogoroditsje Djevo
Grimsdottir: Eg vil lofa
Gottwald: Maria durch ein Dornwald
Praetorius: Det hev ei rosa
Nordnorsk julesalme
Nå tennes tusen julelys
Det lyser i stille grender
Jul jul strålende
Deilig er jorden
Du grønne glitrende
Poulenc: Hodie Christus natus est
Kedrov: Otche nash

Majorstua kammerkor
Mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.